ŞIRNAK / SİLOPİ - Şehit Binbaşı Ercüment Türkmen İmam Hatip Ortaokulu

Haz

Öğretmen ve idaremiz tarafından tüm öğrencilerimize Türk eğitim tarihi, eğitim sistemleri ve politikaları konusunda makale taraması yapıldı

Okulumuzda Askıda Kitap uygulamasını hayata geçirdik

Haz

8.Sınıf öğrencililerimize Meslek Lisesi tanıtımı kapsamında bölgemizde bulunan meslek liseleri ve fen liseleri gezileri düzenlendi

Haz

Öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından Okulumuzda fiziki mekanlarında (koridor, pano, lcd vb.) günümüz şair-yazarların hayatı ve eserlerinin tanıtımı yapıldı

May

Sportif etkinlikler kapsamında; Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iş birliği yapılarak öğrencilerin ilgi duyduğu alanlara yönelik futbol ve tenis turnuvasında il geneli 5 olan öğrencilerimize çeşitli ödüller verildi.

May

Öğrencilerimizin beceri temelli sorular üzerinde çalışma ve bu soruları çözme tekniklerinin gelişmesi ve hızlanmaları için rehberlik öğretmeninin kontrolünde çalışmalar başlatıldı. Soru çözmede karşılaşılan güçlükler çözümlerde yapılan yanlışlar ve soru çözüm teknikleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

May

İmam hatip ortaokul son sınıf öğrencilerine, genel ve mesleki liseler tanıtılır. Anadolu imam hatip liseleri son sınıf öğrencilerine de üniversite ve bölümleri hakkında bilgi verildi.

May

Planlama dahilinde haftanın ayet ve hadisi panolarda veya LCD ekranlar ile hafta boyunca gösterildi

Nis

öğrencilerimiz arasında HZ.Muhammed'in (sav) eğitim anlayışı ve eğitim metotları konulu makale taraması yapıldı

Nis

Okulumuzdaki Eğitim Alanları ve Fiziki İmkanlar alanını, yapılan tüm çalışmaları dergi halinde dönüştürüp öğrencilerimiz velilerimize gösterdiler.

Nis

Ramazanda ayında öğrencilerimiz merkez caminde namaz kıldırıp, akabinde mukabele okuyup akşam da teravih namazına iştirak ettiler.

Nis

Sınava girecek 8. sınıf öğrencilerimize rehberlik servisi tarafından koçluk sisteminde yer alacak öğrenci ve öğretmenlerimiz seçilerek sınav kaygısı ve stresi daha aza indirilme metotları üzerinde çalışıldı

Nis

Okulumuzda Hayırda Yarışanlar etkinliği düzenledik. Öğrencilerimizin hazırladığı hayır kutucuğu ile beldemizde bulunan  yardıma muhtaç ailelere erzak temininde bulunuldu. Akabinde öğrencilerimize giyim, ayakkabı desteği sağlandı.

Nis

40 Kavram 40 Hadis ve kuranı kerimi güzel okuma yarışması sonucu dereceye giren öğrencimizi kutlarız.

Nis

Dini gün ve gecelerde okulumuzdaki ve beldemizdeki merkez camisinde öğrencilerimizle beraber gerçekleştirdiğimiz programlar.